Dort z lesního ovoce


Posledně všem doma nepečený dort tak moc zachutnal, že jsem se vrhla do dalšího. Tentokrát jsem pozměnila složky a namísto kokosovo-banánového dortu jsem udělala dort s lesním ovocem. :)

Základ jsem vytvořila z jednoho balení fíků, z poloviny balení kokosu, trochu mandlí a kešu ořechů.
Jak jsem zmiňovala u předchozího receptu, je důležité, aby byla konzistence lepkavá a nerozpadala se Vám. Jednoduše, pokud se Vám podaří udělat kulička, máte ideální konzistenci těsta! :) Opravdu není třeba jednotlivé složky vážit.


Těsto vmačkejte do formy. 


Krém jsem vytvořila z kešu ořechů, které jsem si na tři hodiny namočila. K nim jsem přidala asi hrnek kupované mražené lesní směsi, lžíci kokosového oleje a 4 lžíce ztuhlé části kokosového mléka.
(Mléko si dejte předem na několik hodin do lednice.)
Nakonec doslaďte podle chuti.


Krém rozprostřete na základ a dejte chladit do lednice nebo ven na zahradu. :) A pokud spěcháte, tak dejte dort na patnáct minut do mrazáku. 



Přeji Vám dobrou chuť! :-)

3 komentářů

My Instagram