sobota 13. června 2015

Letní svěží cheesecake bez lepku


Neskutečně ráda vymýšlím nové recepty a peču snad vždy od oka. Tentokrát jsem chtěla bezlepkový dort. A tak jsem na základ použila kukuřičnou mouku společně s mandlovou (rozmixovanými mandlemi). 

CO BUDETE POTŘEBOVAT:
hrnek kukuřičné mouky
100 g mandlové - rozmixujte mandle
1/2 hrnku třtinového cukru
vrchovatá lžíce vanilkového pudinku
špetka skořice
špetka soli
lžička kypřícího prášku
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku rostlinného mléka

Na krém:
2 bílá neochucená tofu
1/2 hrnku sojového mléka
šťáva ze 2 zralých bio pomerančů
citronový cukr

1. Rozmixujte mandle a smíchejte s kukuřičnou mouku, přidejte všechny sypké položky, poté přidejte olej a rostlinné mléko - mléka dejte tak, aby vám vznikla hutná hmota



2. Směs nalijte do formy, kterou jste si vyložila pečícím papírem.
3. Dejte péct asi na patnáct minut na 150 stupňů v elektrické troubě... Mezitím si vytvořte krém



4. Krém je velmi snadný. Dejte rozmixovat dvě bílá tofu, zalijte půl hrnkem rostlinného mléka, šťávou z vymačkaných pomerančů a citronový cukr


5. Krém vylijte na korpus a dejte péct cca na dalších patnáct minut na 170 stupňů. Jakmile vám budou okraje jemně zlatavět, máte dopečeno.


6. Poté už jen naskládejte jahody a přelijte javorovým sirupem.

Žádné komentáře:

Okomentovat