CO BUDETE POTŘEBOVAT:
220g sushi rýže
500ml vody
2 lžíce rýžového octa, lžíci cukru a čajovou lžičku soli
řasy
avokádo, okurku, shitakee
1. Rýži proplachněte pod tekoucí vodou, dokud nebude voda čirá.
2. Rýži zalijte 500ml vody. Nejprve ji 5 minut vařte na prudkém plameni. Ten poté ztlumte, přiklopíme a vařte 5-8minut, dokud se nevypaří voda.
3. Rýži po uvaření přendáme do mísy, kde ji necháme asi 10 minut odstát. Mezitím smícháme ocet, cukr a sůl. Vzniklou směs nalijeme do odstáté rýže a jemně promísíme.
4. S rýží pracujeme, jakmile bude vychladlá.
KLASICKÉ MAKI
1. Na podložku na sushi si dejte polovinu řasy /lesklou stranou dolů/.
2. Rýži zalijte 500ml vody. Nejprve ji 5 minut vařte na prudkém plameni. Ten poté ztlumte, přiklopíme a vařte 5-8minut, dokud se nevypaří voda.
3. Rýži po uvaření přendáme do mísy, kde ji necháme asi 10 minut odstát. Mezitím smícháme ocet, cukr a sůl. Vzniklou směs nalijeme do odstáté rýže a jemně promísíme.
4. S rýží pracujeme, jakmile bude vychladlá.
KLASICKÉ MAKI
1. Na podložku na sushi si dejte polovinu řasy /lesklou stranou dolů/.
Rozprostřete rýži /do 0,5cm/ a doprostřed dejte tenké plátky avokáda, okurky.
Při překládání si přidržujte náplň a po přeložení pečlivě rolku stáhněte
Krájejte po pěti minutách vlhkým nožem.
Při překládání si přidržujte náplň a po přeložení pečlivě rolku stáhněte
Krájejte po pěti minutách vlhkým nožem.
NIGIRI
Tento druh je nejjednodušší. Stačí si jen neustále namáčet ruce a váleček máte uplácaný během pár sekund. Na něj už jen dejte polovinu shitakee (namočené 24 hodiny předem) a tenký proužek řasy
CALIFORNIA ROLL
Tohle obrácené maki sushi mám nejradši.
Na podložku si dejte alobal, na ten rozprostřete rýži. Na ni položte polovinu řasy a náplň. Přeložíme a pečlivě utáhneme. Nakonec si nasucho opražíme sezamová semínka, ve kterých poté obalíme rolku. A nakonec nakrájíme.
Nakonec se neobejdeme bez sojovové omáčky, nakládaného zázvoru a wasabi. (Započítáno v ceně.)
Přeji vám dobrou chuť! :)
0 komentářů:
Okomentovat