Dnes mám tady recept na italský chleba chudých - a to focacciu. Nejraději ji mám se sušenými rajčaty nebo s černými olivami. Ale můžete si udělat i klasickou bez přísad navíc. Poté ji můžete použít na sandwiche. :)
CO BUDETE POTŘEBOVAT?
0,5kg hladké mouky
400 ml vody
½ droždí
1 lžíce mořské soli
5cl olivového olej
1. Vlažnou vodu smíchejte s droždím.
2. Postupně přisypávejte moukou a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
3. Přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě.
4. Těsto si rozdělte na dva bochánky, ze kterých vypracujete placky. Poprašte pracovní plochu moukou (i bochánky), aby se vám s nimi líp pracovalo. Ty poté osolte a zakápněte olivovým olejem po celé ploše a nakonec na těsto naklaďte olivy a nebo sušená rajčata.
5. Pečte na pečícím papíře asi 12 minut na 230 stupňů.
6. Poté nechte vychladnout a až poté nakrájejte.
Dobrou chuť!
3 komentářů
Ahoj,
OdpovědětVymazatv neděli budu péct a tenhle tvůj recept určitě vyzkouším. Vypadá to lehce a velmi pekně. :)
Děkuji ti za skvělý nápad. Musím totiž uvařit pro celou rodinu! :) Něco svátečního a chutného a tohle bude předkrm :))
Jak dlouho to kyne, prosím?
OdpovědětVymazatDvě hodiny na teplém místě :).
Vymazat