Pečený sýr bez mléka


Dnes si upečeme sýr bez mléka. Recept je vážně snadný a hlavně výsledný sýr je chutný. :) 
Moje masožravá maminka se po něm mohla utlouct. Což znamená, že je to vážně dobrota.

CO BUDETE POTŘEBOVAT:
balíček kešu ořechů (cca 300g)
3 stroužky domácího česneku (žádného čínského ze supermarketu)
šťáva z půlky citrónu
4 lžíce olivového oleje
lžička soli



Nafotila jsem vám krok za krokem, ač si myslím, že to ani není třeba. :)
Nejprve si necháme alespoň 24 hodin máčet kešu oříšky (Já je měla ve vodě asi 1 a půl dne), vodu poté slijeme. Po uplynutí jednoho dne smícháme všechny ingredience v mixéru. Dáme péct na 180 stupňů asi na 35 minut.

Pokud máte rádi sýr propečenější, nedělejte ho tak vysoký, ale poloviční. :)


TIP: Máte rádi bylinky? Přidejte bazalku, oregáno nebo třeba chilli. Báječné je připravit si pro návštěvu tři druhy - s červenou paprikou, bylinkami a potom tento základní recept. 


Přeji vám dobrou chuť! :)

14 komentářů

  1. mňam! Určitě vyzkouším!!!!:)) děkuji za tip!:)

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá hodně zajímavě. Jen nemůžu přijít na to, proč se to nazývá sýr, když je to z kešu oříšků. Kvůli vzhledu? Že to vypadá jako sýr?

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně tak a ale hlavně proto, že má sýrovou chuť, tak proto. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vyzerá tak chutne! Ja ho ešte poriadne posypem chilli, mňam... Poskúšam a urobím ich asi oslavu, syrečky :-)

    OdpovědětVymazat
  5. vypadá to super, jenom prosba o doplňující info: balíček kešu - jak velký?

    OdpovědětVymazat
  6. To vypadá naprosto báječně, určitě stojí za vyzkoušení!!

    OdpovědětVymazat
  7. Na vyhození pytlíků a nenapsání si množství jsem expert. Počítám, že to bylo tři sta gramů. Ale raději dnes zajedu do Kaulandu podívat se. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak jak je to s tím balíčkem? :-) Já mám 40g - to se mi zdá málo.

    OdpovědětVymazat
  9. 250 gramů. :) Moc se omlouvám, že odepisuji až teď.

    OdpovědětVymazat
  10. Super, fakt dobrota. Díky za recept ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Co se stane, když jsem zapoměla namočit kešu a ted je chvili povarim, je nejaky rozdil v chuti nebo tak?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyjde to vlastně nastejno :).Takže je klidně povař.

      Vymazat
  12. Do jaké "formy" to dát? :/ přemýšlím co všechno doma mám, ale nemůžu přijít na to nejvhodnější..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakékoliv formičky... :-) Čím menší, tím lepší...

      Vymazat

My Instagram