Houbofleky



Jako malá jsem milovala zapečené těstoviny s houbami. Říkaly jsme jim doma s maminkou (y..protože jsme doma samé ženské) houbofleky. Ale byla by škoda, kdybych se o takovou mňamku připravila při veganské stravě. A tak si dělám houbofleky bez vajíčka a bez pečení a chutnají mi stejně tak jako když jsem byla malá holčička. :)
Recept je super snadný a za patnáct minut už se můžete nacpávat. :)


CO BUDETE POTŘEBOVAT:
misku žampionů ze supermarketu :D
střední cibuli
bezvaječné semolinové těstoviny
kmín a sůl
případně pepř


1.) Nechte si vařit vodu, kterou osolte a zakápněte olejem. Jakmile bude voda vřít, přisypte těstoviny
2.) Nakrájejte si nadrobno cibulku a dejte ji zpěnit 
3.) Mezi tím si očistěte žampiony a nakrájejte je podle libosti :) na větší či menší plátky...a přidejte je k cibuli
4.) Jakmile žampiony zvadnou, zaprašte je drceným kmínem a osolte, případně opepřete
5.) Nezapomeňte na těstoviny. Během vaření je promíchávejte a ochutnávejte, zdali už nejsou měkké :)
6.) Poté, co si slijete vodu z těstovin, přidejte do hrnce s těstovinami podušené houby a smíchejte a ochutnejte. Podle chuti případně ještě opepřete a osolte. 
7.) A můžeme se jít ládovat jako malé děti :)



Přeji Vám dobrou chuť!

0 komentářů:

Okomentovat

My Instagram