Jak řekl kamarád při ochutnání tohoto jablečného koláče: "Je to ten nejlepší dort, jaký jsem kdy jedl." :D Nevím, zda to neřekl z toho důvodu, aby mi udělal radost, ale i když nevypadá na fotce příliš vábně, určitě patří k těm lepším dezertům, kterými můžete pohostit návštěvu a přesvědčit ji tak, že veganská strava může být minimálně stejně tak chutná jako ta klasická.
CO BUDETE POTŘEBOVAT:
na malou dortovou formu
jedno větší jablko
1/2 hrnku hnědého cukru
1/2 hrnku hladké mouky
1/2 hrnku polohrubé mouky
datlový sirup
1 vrchovatá lžíce kukuřičného škrobu
1/2 kypřícího prášku
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku oleje
2 lžíce sušeného sojového mléka
1/2 hrnku vody
1. Smíchejte všechny složky kromě jablka a datlového sirupu. Těsto by mělo mít hustější konzistenci.
3. Jablko si oloupejte a nakrájejte na půlměsíčky, které naklaďte kolem dokola po celé ploše koláče.
4. Pečte 40 minut.Nejprve jej 10 pečte na 190 stupňů. Během této chvíle si připravte karamel. Ten uděláte tak, že nasypete do kastrůlku cukr společně s datlovým sirupem. Celou dobu míchejte, dokud nezkapalní. Vzniklý karamel nalijte na koláč. A trouby ztlumte na 160 stupňů.
Dobrou chuť! :)
0 komentářů:
Okomentovat