Francouzská cibulačka


Dnes Vás zvu na svou oblíbenou polévku, kterou bych mohla jíst denně. A to nejen proto, že mi moc chutná, ale také z toho důvodu, že není drahá a není k její přípravě třeba mnoha ingrediencí. 

CO BUDETE POTŘEBOVAT?
1 kg cibule
3-5 stroužků českého česneku
olivový olej
lžičku třtinového cukru
lžičku soli
kapka balzamikového octa
litr zeleninového vývaru
sklenice červeného vína



1. Cibuli s česnekem si oloupejte. Cibuli nakrájejte na tenké plátky a česnek nakrájejte nadrobno.
2. Do hrnce nalijte asi tři lžíce oleje, přidejte lžičku cukru. Jakmile se cukr rozpustí, přisypte česnek s cibulí.
3. Smažte na mírném plameni, dokud cibule nezezlátne jako na fotce níže. Bude to trvat asi třicet až čtyřicet pět minut.


4. Jakmile bude cibule zlatavá, přidejte kapku balzamikového octa. Poté k ní přilijte sklenici červeného vína a litr zeleninového vývaru. Já si vývar předpřipravuji a nechávám si ho v mrazáku. Pokud nemáte vývar, nahraďte jej bio zeleninovým bujonem a vodou. :)


5. Podáváme s rozpečenými bagetkami. :)


Dobrou chuť! :)

1 komentářů

  1. Ta vypadá opravdu krásně :) a s červeným vínem jsem ji ještě nedělala ani neochutnala :)

    OdpovědětVymazat

My Instagram