Pikantní guláš



Guláš jsem měla vždy ráda zejména kvůli té "omáčce", maso jsem z něj vždy vybírala. A tak už minimálně pět let kuchtím guláš, ze kterého nic nevybírám a který sním celý a ještě se olizuji až za ušima, jak je dobrý. 
Guláš je velmi jednoduchým a zároveň velmi rychlým jídlem. Během patnácti minut máte uvařeno.

CO BUDETE POTŘEBOVAT
Pytlík sojových kostek
4 brambory
olivový olej
2 středně velké cibule
4 větší stroužky českého česneku
zeleninový vývar
koření - sladkou papriku
kajenský pepř
majoránku


Sojové kostky si uvaříme dle návodu v zeleninovém vývaru (do něj přidávám ke všemu česnek, worchestrovou omáčku a kajenský pepř)

Brambory si oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme si je vařit do osolené vody do dalšího hrnce.

A do třetího hrnce si dáme smažit na olivovém oleji nadrobno nakrájené dvě cibule se čtyřmi stroužky česneku.
Jakmile začne cibule sklovatět, zaprášíme ji červenou paprikou a moukou. Dobře promícháme a nesmažíme dlouho, aby paprika nezhořkla. Hned poté přidáme uvařené sojové kostky (přecezené a vymačkané). Chvilku restujeme. Poté směs zalijeme litrem vody a dle chuti osolíme. Nakonec přidáme majoránku a uvařené brambory.
A guláš je hotový. :)

0 komentářů:

Okomentovat

My Instagram