pátek 27. prosince 2013

Ten nejlepší houbový kuba


Nechápu, proč jsme doma nikdy houbové kubu nedělali. Je to taková slast, že si jej budu muset brzy ukuchtit znovu! Ještě teď se mi zbíhají sliny.

Recept je neuvěřitelně jednoduchý.
CO BUDETE POTŘEBOVAT:
velké kroupy - 500 gramů
2 balení sušených hub cca 80g sušených hub
6 stroužků česneku
velkou cibuli
dlaň majoránky, sůl, kmín
zeleninový vývar


1) Kroupy si den předem omyjte a dejte do hrnce se studenou vodou.
2) Houby si dejte do druhého hrnce se studenou vodou. Prý stačí namočit hodinu předem, ale dnem předem také nic nezkazíte. :)
2) Druhý den kroupy nechte vařit v zeleninovém vývaru.
3) Mezi tím si nakrájejte cibuli najemno a dejte ji restovat na pánev s olivovým olejem. Na tom jsem moc nešetřila. A zaprašte cibuli kmínem.
4) Přidejte k cibuli slité houby.
5) Oloupejte stroužky česneku, utřete je a přidejte do pánve k houbám.
6) Kroupy zceďte a přidejte do hluboké pánve k houbám.
7) Přidejte hrst majoránky a dosolte podle chuti.
8) Dejte to olejem vymazané formy a pečte kubu asi patnáct minut.



A takhle jsem vypadala na Vánoce. :)
Přeji Vám dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat