Posledně všem doma nepečený dort tak moc zachutnal, že jsem se vrhla do dalšího. Tentokrát jsem pozměnila složky a namísto kokosovo-banánového dortu jsem udělala dort s lesním ovocem. :)
Základ jsem vytvořila z jednoho balení fíků, z poloviny balení kokosu, trochu mandlí a kešu ořechů.
Jak jsem zmiňovala u předchozího receptu, je důležité, aby byla konzistence lepkavá a nerozpadala se Vám. Jednoduše, pokud se Vám podaří udělat kulička, máte ideální konzistenci těsta! :) Opravdu není třeba jednotlivé složky vážit.
Základ jsem vytvořila z jednoho balení fíků, z poloviny balení kokosu, trochu mandlí a kešu ořechů.
Jak jsem zmiňovala u předchozího receptu, je důležité, aby byla konzistence lepkavá a nerozpadala se Vám. Jednoduše, pokud se Vám podaří udělat kulička, máte ideální konzistenci těsta! :) Opravdu není třeba jednotlivé složky vážit.
Těsto vmačkejte do formy.
Krém jsem vytvořila z kešu ořechů, které jsem si na tři hodiny namočila. K nim jsem přidala asi hrnek kupované mražené lesní směsi, lžíci kokosového oleje a 4 lžíce ztuhlé části kokosového mléka.
(Mléko si dejte předem na několik hodin do lednice.)
Nakonec doslaďte podle chuti.
Krém rozprostřete na základ a dejte chladit do lednice nebo ven na zahradu. :) A pokud spěcháte, tak dejte dort na patnáct minut do mrazáku.
Přeji Vám dobrou chuť! :-)
3 komentářů
Vypadá to krásně :))
OdpovědětVymazatHMMMM :-)
OdpovědětVymazatwaw,tak to by mně nenapadlo. Jsem vegetariánka,ale ty veganské recepty se mi líbí čím dál víc! Super!!
OdpovědětVymazat