čtvrtek 31. července 2014

Houbové rizoto


Dnes mám tady pro Vás recept na super rychlé, snadné a hlavně super dobré rizoto s houbami. :)
Je to moje nejoblíbenější podzimní/zimní jídlo, kterým se cpu v chladnějších dnech pořád. A kdybych mohla jím jej celoročně. :) Jsem jednoduše milovník hub.

CO BUDETE POTŘEBOVAT:
jarní cibulku 
rýži basmati
houby (nejlépe hříbky, ale i s žampiony z kauflandu bude jídlo výborné)
zeleninový bujon
skleničku vína (nemusí být)

1.) Nakrájejte si jarní cibulku, oloupejte si žampiony (očistěte si hříbky) a nakrájejte je nadrobno
2.) Na lžičce olivového oleje si osmahněte jarní cibulku 
3.) Jakmile cibulka zvadne, přidejte rýži, kterou zalijete skleničkou vína. Poté rýži restujete do té doby, dokud se víno nevypaří.
Pokud nechcete přidávat víno, rýži jednoduše přidejte k cibulce a osmahněte, aby byla rýže od oleje.
4.) Jakmile rýži osmahnete, přidejte trochu vodu společně s bujónem
5.) Rýži stále míchám a vodu podle potřeby přilévám
6.) Mezi tím, co se nám vaří rýže, si na vedlejším kastrůlku podusím houby (přidávám trochu vodu) s drceným kmínem a solí 
7.) Ještě než je rýže měkká, ale už měkčí, přidám k ní houby
8.) A můžeme jít baštit.


Přeji Vám dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat