Thajská pálivá polévka



Miluji pálivé polévky. Na tuhle jsem kdysi přišla, když jsem přemýšlela, jak využít zbytky.... "Zbytky?" Ano, čtete správně. Jednou mi zbyly kořeněné nudle a vývar ze sojových nudliček, a tak jsem vytvořila tuhle polévku. Teď si ji ale připravuji i v moment, kdy v kuchyni nemám přebytky.


CO BUDETE POTŘEBOVAT:
Zeleninový vývar (doporučuji si předpřipravovat a nechávat v sáčcích v mrazáku z cibule, mrkve a odřezků zeleniny, které byste vyhodili při vaření)
zázvor
dva stroužky česneku
chilli
bezvaječné pšeničné nudle
houby
mrkev
červenou papriku
jarní cibulku


1. Nudle si uvařte zvlášť.

2. Mezitím si do vývaru nakrájejte na tenké proužky mrkev, papriku, na kolečka jarní cibulku a ledabyle nakrájené žampiony.

3. Přidejte nadrobno nakrájený zázvor - množství dle chuti a najemno nakrájený česnek. Dle chuti přidejte chilli, koriandr a osolte.

4. Nakonec do polévky dejte nudle. (TIP: Někdy je restuji na pánvi s chilli a sojovkou)



Dobrou chuť :).

0 komentářů:

Okomentovat

My Instagram