KŘEHKÝ OVOCNÝ KOLÁČ


Dlouho jsem hledala lehké těsto, které by bylo křehké. Díky kukuřičné mouce jsem oné křehkosti konečně docílila.
Tento recept je neskutečně snadný, levný a není na něm co zkazit, vždy se povede. Připravuji jej od oka, takže tady máte ode mě takový stručný návod, jak docílit stejné nebo řekněme podobné dobroty.


CO BUDETE POTŘEBOVAT:
hrnek kukuřičné mouky
8 lžic oleje
lžička citronové a lžička pomerančové kůry
vodu a nebo pár lžic vymačkané šťávy z pomeranče
lžíce třtinového cukru

Smíchejte mouku, kůru z ovoce s olejem a několika lžícemi vody, abyste získali dostatečně hutné těsto, abyste jej mohli bez problémů vmačkat do formy a naklást na něj ovoce tak, aby se nepropadlo.  Okraje vymačkejte vyšší, aby vám ovoce nevypadlo. Poté už jen do koláče vsypte ovoce a posypte třtinovým cukrem. Dejte péct na 180 stupňů asi na dvacet minut. :)


0 komentářů:

Okomentovat

My Instagram