Bowle



Chystáte valentýnský večírek? Pokud na poslední chvíli přemýšlíte, jaké jednoduché pohoštění přichystat, víte, že nejste žádný koktejlový mág, takže hosty svým umem v míchání koktejlů neoslníte a přitom byste druhé rádi něčím překvapili, vyzkoušejte bowle. Je to neskutečně jednoduché, chutné a věřte že nebudete vědět ani jak, ale záhy budete všichni opilí a budete litovat, že ve svém skromném bydlení nemáte víc hlubokých nádob o obsahu tři až pět litrů.

CO BUDETE POTŘEBOVAT? 
šampaňské, vodku, brusinkový džus
žlutý meloun, hrozny, plechovku mandarinek


1. Do bowle je lepší dávat měkké ovoce, které nasákne. Bílé hrozny (bez pecek) miluji, ale, aby nasákly, budete je muset rozkrojit napůl a nebo se budete muset spokojit s tím, že pokud budete vybírat jen hrozny, budete střízlivější nežli ostatní.

2. Tákže... Smíchejte plechovku mandarinek včetně šťávy, s melounem, který si vydlabete lžičkou a vytvoříte tak půlměsíčky a nakonec hroznové víno.

3. Ovoce zalijte celým šampaňským, asi 200 ml vodky a polovinou džusu... Samozřejmě míchejte dle chuti :).


4 komentářů

  1. Ahoj, sama jsem to donedávna nevěděla, ale prý Hello džusy jsou čeřené želatinou - používá se to při výrobním procesu, takže to není napsané ve složení... samotnou mě to zklamalo.
    pro více infa https://www.facebook.com/notes/veganstv%C3%AD/vegan-pit%C3%AD-czsk/529932910452400 ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji. Stále se učím :). Člověka to veganství stejně nakonec přiměje jíst vše čerstvé, nezpracované. :)

      Vymazat
    2. Ani šampaňské není vegan, protože se při jeho zpracování často používají živočišné a mléčné bílkoviny (vyzina, želatina, kasein, apod.)...

      Vymazat
    3. Člověk se stále učí. Před nedávnem jsem byla v Plevelu a dávala si tam tohle šampaňské, tak jsem popadla přesně to, abych nemusela dlouze dohledávat, které se čiří a které ne.

      Vymazat

My Instagram