Dnes mám pro vás mé oblíbené domácí burgery.
CO BUDETE POTŘEBOVAT:
housky - doporučuji tyto domácí
rajče
ledový salát
tofunézu
červenou čočku
cizrnu
cibuli
drcené lněné semínko
drcené lněné semínko
3 stroužky česneku
hrst sušených hub
1. Cizrnu si namočte den předem.
2. Druhý den oloupejte cibuli, nakrájejte ji nahrubo a dejte smažit do hluboké pánve nebo do kastrůlku. Jakmile začne sklovatět, přisypte cizrnu, červenou čočku a zalijte vodou, osolte. Přidejte sušené houby. Vodu dolévejte dle potřeby, dokud nebude čočka spolu s cizrnou dokonale měkká.
3. Jakmile se vám voda vypaří a luštěniny budou měkké, je třeba s vařením skončit. Směs přesypte do mixéru, přidejte česnek, tři lžíce lněného semínka, případně chilli papričku. Pokud jste vodu při vaření dostatečně neosolili, máte ještě možnost dosolit burgery tak, aby vám chutnali.
4. Z burgerů uplácejte karbanátky požadované velikosti. Položte je na pečící papír a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Po 10 minutách burgery otočte, aby byly propečené z obou stran.
5. Housku rozřízněte opečte na suché pánvi nebo grilu. Spodní část namažte tofunézou. Položte vrstvu ledového salátu, na něj rozehřátý burger a nakonec plátek rajčete.
1. Cizrnu si namočte den předem.
2. Druhý den oloupejte cibuli, nakrájejte ji nahrubo a dejte smažit do hluboké pánve nebo do kastrůlku. Jakmile začne sklovatět, přisypte cizrnu, červenou čočku a zalijte vodou, osolte. Přidejte sušené houby. Vodu dolévejte dle potřeby, dokud nebude čočka spolu s cizrnou dokonale měkká.
3. Jakmile se vám voda vypaří a luštěniny budou měkké, je třeba s vařením skončit. Směs přesypte do mixéru, přidejte česnek, tři lžíce lněného semínka, případně chilli papričku. Pokud jste vodu při vaření dostatečně neosolili, máte ještě možnost dosolit burgery tak, aby vám chutnali.
4. Z burgerů uplácejte karbanátky požadované velikosti. Položte je na pečící papír a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Po 10 minutách burgery otočte, aby byly propečené z obou stran.
5. Housku rozřízněte opečte na suché pánvi nebo grilu. Spodní část namažte tofunézou. Položte vrstvu ledového salátu, na něj rozehřátý burger a nakonec plátek rajčete.
Dobrou chuť! :)
10 komentářů
Ty jsou krásné! :)
OdpovědětVymazatJsi opravdu moc šikovná!..jak na vaření a pečení, tak na tvorbu krásných blogů! :)
Děkuji moc :).
VymazatNez se uvari cizrna,tak cocka bude totalne rozvarena,ne?
OdpovědětVymazatCizrnu máčím den předem. Ale i kdybys vařila čočku s cizrnou, tak je jedno, že se čočka rozvaří, stejně vzniklou směs rozmixuješ :).
VymazatCeady, prosím, kde v Praze kupuješ tofunézu? dá se sehnat i v klasickém supermarketu? děkuji :-)
OdpovědětVymazatV klasickém jsem ji neobjevila. Kupuju ji v Country Life :).
VymazatAhoj,
OdpovědětVymazatburgry vypadají moc hezky, inspiruješ mě :-)
Projížděla jsem google+ a narazila jsem na veganský recept. Jasně, že jsem si vzpomněla na tebe! :-) A tak ti sem dám odkaz :-) Sleduji tě spíše na tvém druhém blogu, takže pokud tu už takový recept máš, tak se omlouvám za neznalost :-)
http://healthynibblesandbits.com/2014/08/11/vegan-banana-nut-muffins/
Měj se hezky a pokračuj v blogaření jako dosud, moc mě bavíš :-)
S pozdravem,
Skills of Art
http://skills-of-art.blogspot.cz/
No to je absolutní nádhera!!!! :) jen jsem teda ukrutnej lenoch, takže používám cizrnu v plechovce tak snad to nebude vadit :) jo a k tý tofunéze - u nás ji mají normálně ve velkym Coopu (nebo v Jednotě nebo jak se to teď jmenuje...) díky moc za supr recepty a tipy ;)
OdpovědětVymazatNení zač. :)
VymazatA pokud bude cirzna z plechovky, tak se určitě taky nic nestane :D :).
Mmm, vypadají moc výborně :)
OdpovědětVymazathttp://veru-life.blogspot.cz/