pátek 18. července 2014

Čokoládový dort potažený marcipánem





CO BUDETE POTŘEBOVAT 
 
 ½ hrnku cukru
1 citronový cukr z Billy
lžička vanilkového aroma 
1 prášek do pečiva 
1 a ½ hrnku polohrubé mouky 
100 ml slunečnicového oleje
 ¼ hrnku sojového mléka 
1 sojový jogurt malý - Joya z Billy
3 vrchovaté lžíce kakaa
ostružinová marmeláda
2 balení marcipánu z Alberta
1 hořká čokoláda na vaření


Cukr s olejem vyšleháme. Přidáme zbylé ingredience /kromě čokolády, marcipánu a marmelády/. Nalijeme do olejem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme na 170 stupňů asi 40 minut. Dort je hotový, jakmile se nám na špejli nelepí těsto.Po vyndání z trouby ho necháme vychladnout. Jakmile bude dort vychladlý, rozřízneme jej napůl.
Spodní vrstvu pomažeme marmeládou. Přiklopíme vrchní částí dortu. Polijeme čokoládou, kterou jsme si rozehřáli ve vodní lázni.
Nakonec si rozválíme marcipán. Doporučuji si vál posypat moučkovým cukrem. A pokud chcete marcipán hnědý, vál si posypte kakaem.
Tramtadadá... A máme hotovo. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat