středa 28. května 2014

ČOKOLÁDOVÝ RAW DORT


Raw dezerty patří k těm nejchutnějším a zároveň nejjednodušším. Není šance, že by se vám tento dort povedlo pokazit. Jedinou nevýhodou tohoto dortu je to, že jeho výroba není příliš levná. Naopak.


CO BUDETE POTŘEBOVAT na korpus
2 hrnky datlí
3 hrnky lískových ořechů
hrnek strouhaného kokosu
3 lžíce raw kakaa

CO BUDETE POTŘEBOVAT na krém
2 banány
plechovku (500ml) kokosového mléka - jen horní ztuhlou část
chia semínka
5 lžíc raw kakaa

1. Nejdříve umixujte ořechy. Protože nemám výkonný mixér, ořechy si dám do mísy a v mixéru poté zvlášť mixuje datle. Ty poté přidám k ořechům, přisypu strouhaný kokos a rukami vypracuji těsto. Nemělo by být příliš suché. Mělo by mít alespoň trochu lepivou konzistenci, aby korpus držel a nerozpadl se.


2. Těsto poté vmačkáme do dortové formy. Pokud chcete dort snadno vyjmout, doporučuji si nádobu vyložit potravinovou fólií.

3. Rozmixujte dva banány, spolu se 2 lžícemi chia semínek a kokosovým mlékem (Dejte plechovku na pár hodin do lednice. Poté použijte ztuhlou část.) Podle chuti oslaďte agáve sirupem.

 4. Vzniklý krém nalijte do formy. Dort dejte do mrazáku, aby ztuhl. A za dvě hodiny ho už můžete podávat návštěvě.

Přeji Vám dobrou chuť.

2 komentáře:

  1. žádný raw dezertík jsem ještě neměla! :)

    OdpovědětVymazat
  2. ingrediencie sú naozaj drahé, ale oplatí sa to. ďakujem za fantastický recept! :)

    OdpovědětVymazat