Rýže s bambusovými výhonky


Moc se omlouvám, že jsem dlouho nepřidala žádný recept. Možná za to mohla má lenost fotit co jím a nebo to, že většinu mého jídelníčku tvoří syrová strava a stále uzobávání něčeho dobrého. A abych fotila ovoce jako tip na recept, je jednoduše nesmysl. 
Dnes mám tady pro Vás jednoduchý a hlavně moc chutý recept, který zvládne naprosto každý. Ingrediencí není mnoho a časově se vejdete do patnácti minut. 

CO BUDETE POTŘEBOVAT na 3 porce:

3 velké žampiony
plechovku bambusových výhonků
půlku velké nebo malou cibuli (pokud chcete barevnější jídlo, použijte jarní cibulku)
sojovou omáčka
rýži basmati


1. Nejprve si propláchneme rýži. Proplachuji ji tak dlouho, dokud není voda průhledná. Rýži poté vařím v horké, osolené vodě. Podle potřeby vodu dolévám. :)
2. Mezitím si nakrájíme cibuli a necháme ji na pánvičce zesklovatět .



. Houby si nakrájíme nahrubo, přidáme je k cibulce a osolíme.
4. Jakmile houby lehce změknou, pokapeme směs sojovou omáčkou (na té moc nešetřím)


5. Nakonec přidáme bambusové výhonky a směs necháme dusit, dokud výhonky nezměknou


6. Na talíř si dáme uvařenou rýži a směs z pánvičky... A můžeme se začít nacpávat. :)


Přeji Vám dobrou chuť! :)

1 komentářů

My Instagram