čtvrtek 13. června 2013

Pečené banány s karamelem a šlehačkou


Máte chuť na sladké a místo nekvalitní cukrovinky dáte přednost něčemu zdravějšímu i přesto, že to je kalorická bomba?  Tak je právě tento recept to, co hledáte. I přesto, že nevypadá příliš vábně, je to naprosto dokonalý dezert/sladký hlavní chod. Doporučuju potom uběhnout maraton :D a hřích bude smazán.

CO BUDETE POTŘEBOVAT na 2 porce:
2banány, třtinový cukr, lístky čerstvé máty ze zahrádky, rostlinné máslo, kokosové mléko na šlehačku

  1. Banán si rozkrojíme (neloupeme), slupkou položíme dolů. Poté každý banán nařízneme ve třech částech tak, abychom dovnitř do otvorů vložili lístek nebo dva máty. 
  2. V dalším kroku banány pocukrujeme třtin.cukrem a vložíme do rozehřáté trouby na 200stupňů...., kde banány necháme po dobu 6-8minut, dokud nezezlátnou
  3. Mezi tím si uděláme karamel z třtin.cukru a másla. Záleží na vás, jaké množství použijete, protože někdo může být mlsnější a karamelu si dá více než dost.  pro info: Karamel bude hotov do tří minut.
  4. Dále si ušleháme šlehačku.
    Z plechovky oddělíme hustou část od řídké. Hustou část poté ušlehejte.
    A poté nezbývá nic jiného, než podávat přímo v teplém stavu.


Přeju Vám dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat