pátek 3. července 2015

Květákové rizoto s kukuřicí



Kdo by to byl tušil, že s takto jednoduchým receptem ohromím své přátele. Vtipné bylo, když jeden masomilný kamarád nemohl přijít na to, že se jedná o květák. Cpal se a cpal, a s plnou pusou chválil, že takhle dobrou ještě rýži nejedl :D. Takže... Hurá na kuchtění. Věřím, že si ji taky zamilujete.
Chystáte se grilovat a přemýšlíte nad přílohou k naložené a ogrilované zelenině a tofu? Udělejte si tohle rizoto. Je to daleko lepší příloha nežli chleba. :)

CO BUDETE POTŘEBOVAT na 1 porci:
1/4 květáku
půl hrnku mražené kukuřice
polovinu červené papriky
menší cibuli
2 stroužky česneku


Nejprve se zbavte košťálu květáku. Zbytek dejte do mixéru a rozmixujte.
Na pánvi si na olivovém oleji zpěňte cibulku s česnekem, poté přisypte rozmixovaný květák. Smažte dozlatova. Osolte, okořeňte římským kmínem a dle chuti pepřem.
Mezitím si na druhé pánvi opečte kukuřici. A zvlášť červenou papriku.



Dobrou chuť. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat