neděle 21. června 2015

Tvarohové knedlíčky s vanilkovým krémem a jahodami


Jako malá jsem tohle jídlo milovala. Tvarohové knedlíčky zalité vanilkovým krémem s jahodami ze zahrádky. 

CO BUDETE POTŘEBOVAT:
300 g tofu
200 g krupice
špetku soli


Tofu smíchejte s krupicí. V ruce uválejte asi centimetrové knedlíčky. Poté dejte do osolené vroucí vody. Pohlídejte si, aby se vám nepřichytly. A jakmile vyplavou, jsou hotové.


Vyfotila jsem vám, jak by měly knedlíčky vypadat na řezu.
Knedlíčky podáváme s vanilkovým krémem - jednoduše si dejte na plotýnku hrnek sojového mléka, přidejte třtinový cukr nebo datlový sirup a přisypte jeden vanilkový puding. Poté už jen rychle míchejte metličkou, tak abyste mléko hezky vyšlehali. Nemějte rendlík na plotýnce dlouho. Ještě řídké sundejte a stále rychle šlehejte.
Nakonec rozmačkejte jahody.


Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat