Když mám patnáct minut na přípravu obědu, je cizrna na paprice jasnou volbou. Jídlo je jednoduché, velmi žravé, tedy myslím tím chutné a není ani tak drahé. Ale určitě se najdou i levnější jídla, jako třeba indický daal.
CO BUDETE POTŘEBOVAT:
Cizrnu v plechovce
velký pórek
sojovou smetanu
česnek
rýži
olivový olej
koření - červenou papriku, pepř a sůl
1. Propláchněte si rýži a dejte ji vařit ještě než začnete s omáčkou.
2. Pórek si podélně rozkrojte a pečlivě umyjte, abyste si nekrájeli hlínu do jídla, konce bývají špinavější a byla by škoda zelenou část vyhodit.
Porek si nakrájejte tedy na půlkolečka a dejte smažit na olivový olej.
3. Jakmile pórek zvadne, přidejte 3 stroužky česneku.
4. Hojně zaprašte červenou paprikou a přidejte slitou cizrnu.
5. Osolte a opepřete. Zalijte smetanou a ještě chvilku vařte.
Porek si nakrájejte tedy na půlkolečka a dejte smažit na olivový olej.
3. Jakmile pórek zvadne, přidejte 3 stroužky česneku.
4. Hojně zaprašte červenou paprikou a přidejte slitou cizrnu.
5. Osolte a opepřete. Zalijte smetanou a ještě chvilku vařte.
Dobrou chuť! :)
1 komentářů
Ted jsem to dovaril. pouzil jsem kokosove mleko namisto soj. smetany. Je to dost v pohode! Diky za recept ;)
OdpovědětVymazat