sobota 14. března 2015

Rýže s lilkem a tofu


Ta nejlepší jídla jsou ta nejjednodušší a nejrychlejší... Jednoduše mám ozkoušeno, že jakmile vařím jen tak podle chuti, bez hledání receptu, výsledek je vždy báječný. Proto nikdy nedodržuji recepty a spíše se nechávám inspirovat fotkami jídel.  
Jak jsem slíbila, chtěla bych tu přidávat vše, co jím, bez ohledu na to, o jak jednoduchý recept se jedná.  

CO BUDETE POTŘEBOVAT:
1 lilek
1 tofu
sojovou omáčku
cibuli
balzamikový ocet

rýži basmati
bílé víno
sůl

1. Tofu si nakrájejte na kostičky. Dejte do misky, zakápněte sojovou omáčkou, osolte a nechte půl hodiny ležet.
2. Zpěňte si na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidejte opranou rýži a zalijte skleničkou bílého vína. Jakmile se víno odpaří, přilijte horkou vodu. Rýži hlídejte a dle potřeby dolévejte vodou.  
3. Mezi tím si nakrájejte  lilek a dejte jej smažit na pánev. A ještě osolte.
4. Asi po deseti minutách k lilku přidejte tofu a smažte, dokud tofu nezezlátne. Dle chuti zakápněte balzamik. octem a máte hotovo.

Přeji Vám dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat