Sytá zeleninová polévka

Dnes mám tady pro Vás recept na mou nejoblíbenější polévku :). Jím ji vždy namísto hlavního chodu, ale aby taky ne, protože jeden talíř Vás nasytí, ať chcete nebo ne :). A dalším pozitivem této polévky je to, že je neuvěřitelně rychle uvařená.


CO BUDETE POTŘEBOVAT?

2cibule, 3mrkve, 1 petržel, mražený listový špenát, cizrna, bílé fazole, červené fazole (doporučuji v plechovce ve slaném nálevu), česnek, sůl, pepř, "želatinový" zeleninový bujon,
 
 Máte-li neuvěřitelný hlad a chcete se na polévku vrhnout za půl hodiny doporučuji do ní připad bujon. Čas opravdu přípravy odhaduji, ale příjde mi tak neuvěřitelně rychlá, že do 30ti minut je určitě hotová.

 
1) Nejprve si nakrájím cibuli nahrubo :). Zpěníme ji na olivovém oleji. 
Jakmile začne cibule sklovatět, přidáme nakrájenou mrkev a petržel.


2) Poté, co jemně osmahneme mrkev s petrželí, zalijeme zeleninu vodou. Já si vždy ohřívám vodu v konvici, abych vše urychlila... a tak mám alespoň ponětí o množství. Zalijeme 2litry vody.



3) Na závěr přidáme cizrnu (z plechovky), fazole a samozřejmě mražený špenát. Nezapomeňte osolit, opepřit dle chuti a přidat stroužek až dva česneku (podle vaší chuti). A jelikož nemívám předvařený vývar, pro zesílení chuti polévky přidávám jeden "želatinový" bujon, který je určen na půl litru vody.



Přeji Vám dobrou chuť!

0 komentářů:

Okomentovat

My Instagram