Pečené kaštany



Včera se mi vrátila maminka z třítýdenní rekreace ze Španělska, odkud mi přivezla tyhle jedlé kaštany. Abych se přiznala, jedla jsem je jen párkrát v životě a to ještě na dovolené. Takže se tentokrát jednalo o mou českou premiéru. Ale ještě před začátkem pečení, jsem se musela pustit do přebírání, protože až jedna třetina z nich byla nakousána červíky. Ne, že bych je (ty červy) viděla naživo, ale kaštany, které tito návštěvníci osidlovali, měly na spodní straně skulinku.


A teď k samotnému receptu :)
1) kaštany očistíme, zkontrolujeme zda-li nejsou napadeny červy,....osušíme
2) nařízneme je na vypouklé straně do tvaru křížku, aby se nám jednoduše loupaly
3) pečeme asi 10-15minut na 170stupňů v troubě
/hotové kaštany poznáme tak, že se nám rozevřou 
(viz. foto) a také začnou hezky vonět  /
4) podáváme nevyloupané ve slupce na talíř, kdy si každý sám kaštánky oloupe a dle chuti dosolí :)

A teď hurá k televizi s talíř(k)em plným kaštanů. Ideální na chladnější podzimní  večery.




Přeji Vám dobrou chuť.

0 komentářů:

Okomentovat

My Instagram