Včera se mi vrátila maminka z třítýdenní rekreace ze Španělska, odkud mi přivezla tyhle jedlé kaštany. Abych se přiznala, jedla jsem je jen párkrát v životě a to ještě na dovolené. Takže se tentokrát jednalo o mou českou premiéru. Ale ještě před začátkem pečení, jsem se musela pustit do přebírání, protože až jedna třetina z nich byla nakousána červíky. Ne, že bych je (ty červy) viděla naživo, ale kaštany, které tito návštěvníci osidlovali, měly na spodní straně skulinku.
A teď k samotnému receptu :)
1) kaštany očistíme, zkontrolujeme zda-li nejsou napadeny červy,....osušíme
2) nařízneme je na vypouklé straně do tvaru křížku, aby se nám jednoduše loupaly
3) pečeme asi 10-15minut na 170stupňů v troubě
/hotové kaštany poznáme tak, že se nám rozevřou (viz. foto) a také začnou hezky vonět /
2) nařízneme je na vypouklé straně do tvaru křížku, aby se nám jednoduše loupaly
3) pečeme asi 10-15minut na 170stupňů v troubě
/hotové kaštany poznáme tak, že se nám rozevřou (viz. foto) a také začnou hezky vonět /
0 komentářů:
Okomentovat