Nepečený dort bez lepku

Poslední dobou se doma snažíme omezovat lepek. Nikdy jsem netušila, jak náročné pro mě bude lepek omezit na minimum. Zároveň jsme se rozhodli přestat kupovat polotovary a hlavně přestat navštěvovat restaurace, abychom zjistili během měsíce února, jak se nám to finančně vyplatí. Zatím to vypadá velmi zajímavě. Poctivě si vše zapisuji, tak uvidíme, kolik ušetříme. S tímto dortem zrovna k šetření nepřispívám, ale stále vyjde mnohem levněji, než kdybychom si zašli na dort do kavárny :). Tento nepečený dort si v poslední době oblíbili přátele, že už jen střídám náplně od jahodové, lesní směsi po borůvky. Dort je tak žravý, že se nemusím bát přebytků. :) Dort z lesního ovoce u nás jednoduše vede.


A jak na recept? Je to neskutečně snadné a na přípravu i rychlé. :) Smíchejte dvě velké hrsti mandlí s 250 g datlí. Dejte si pozor, čas od času se stane, že i v pytlíčku, který proklamuje datle bez pecek, se nějaká objeví... :) Poté už jen pečlivě vmačkejte směs na dno malé dortové formy. Pokud máte velkou formu, použijte dvojnásobné množství a nebo nedělejte okraje :).


Tak a teď je na řadě krém. Na ten bude potřeba 200 gramů mraženého ovoce. Já mám ráda tuhle lesní směs od Dione. Tentokrát jsem měla na mrazáku jen jeden pytlík, jinak bych použila jako obvykle druhý balíček na zdobení, protože to ovoce je vždy krásně v celku a dělá to parádu :). Takže doporučuji dva pytlíky. :)
Rozmixujte jednu plechovku kokosového mléka a ono mražené ovoce. Dochuťe javorovým sirupem nebo třeba datlovým.
TIP: Pokud nechcete rozteklý dort, přidejte dvě lžíce chia semínek.


No a nakonec dejte dezert alespoň na tři hodinky do mrazáku a potom hurá do nacpávání. :)

0 komentářů:

Okomentovat

My Instagram